Arbetsmiljö
Alla aspekter av arbetsmiljö; organisatorisk, social, kognitiv eller fysisk, ska vara hälsofrämjande och lika viktiga
Ett hälsosamt arbetsliv
Medarbetare ska involveras i en dialog om balans mellan förväntningar, resurser och prioriteringar med möjlighet att påverka sin situation.
Det ska finnas en flexibilitet i tid och plats för arbetet samt möjlighet till återhämtning under arbetsdagen.
Omfattningen av övertidsarbete ska följas upp över tid, oavsett om medarbetarna är övertidsavslösta eller inte. Medvetenheten om samband mellan mående och övertid måste öka. Övertidsarbete kopplat till arbete över tidszoner och vid tjänsteresor måste regleras.
Ändamålsenliga arbetsplatser
Val av arbetsplats ska ske genom dialog där både arbetsaktivitet, förväntningar samt verksamhetens och individens behov vägs in.
Medarbetarinflytande vid utformning och implementering av nya kontorslösningar ska öka. Kontorsmiljön ska skapa mervärde och anpassas till den verksamhet som bedrivs samt främja en god arbetsmiljö ur alla aspekter (fysisk, kognitiv, social och organisatorisk).
Företagets riktlinje om Kontorsutformning (SAH0503) ska vara känd och följas.
Det ska gå enkelt och smidigt att ta sig till och från arbetet samt mellan företagets arbetsplatser.
Utvärdering av arbetsmiljön ska göras kontinuerligt.
Goda digitala förutsättningar
Den digitala arbetsmiljön ska underlätta och inspirera till kreativitet. Chefer ska ges förutsättningar att ta ansvar för den digitala arbetsmiljön. Ett systematiskt arbete för att identifiera risker och åtgärder ska införas.
Senast uppdaterad: 2025-02-17